Festband bokningsguide - 2021 priser

Är du intresserad av att boka ett festband till ett bröllop eller annan privat tillställning men du vet inte riktigt var du ska börja leta? Vi har samlat svaren på alla de frågor vi ofta får av våra kunder.

Om du vill ha en minnesvärd fest så är ett liveband ett måste. Tänk dig spänningen i atmosfären när du dansar hela natten lång till fantastiska musiker som rockar loss på scenen!

Vilka genrer kan ett festband spela?
Festband finns i en massa olika slags genrer. Vissa av dem har specialiserat sig på en specifik artist - som Beatles hyllningsband – medan andra spelar musik från 50-talet till dagens hitlåtar.

Lyssna på låtar och titta på videor på artisternas presentationssidor, det är det bästa sättet att komma underfund med vad det egentligen är du söker. Du kan t.o.m. ställa in vårt sökfilter på ditt område så visar vi band som finns nära dig.

Hur många medlemmar är det i ett festband?
Ett festband består av minst 3 medlemmar, men de flesta band är flexibla och kan anpassa storleken på bandet efter din budget.

Hur stor plats behöver ett festband?
Ett sexmannaband behöver minst 5 x 3 meter. Tänk på att det inte bara är gästerna som ska få plats - bandet måste också ha någonstans att placera sin utrustning på. (ljus, förstärkare,trummor, keyboards etc.)

Vad ska jag tänka på?
1. Ström att ansluta bandets utrustning till. De kan också behöva någon stol utan armstöd.
2. Bandets medlemmar uppskattar om de får något att äta, det är ofta ont om tid i pauserna och det är inte säkert att det finns något matställe i närheten.
3. Parkering om det är möjligt. Bandets utrustning ska flyttas fram och tillbaka, så om det inte går att parkera precis utanför dörren så ta reda på var i närheten de kan stanna för att lasta ur, och var de sen kan köra och parkera.

Kan bandet uppträda utomhus?
Om klimatet tillåter och inga plötsliga väderfenomen är att vänta går det bra att spela utomhus. Om festen hålls i ett tält, eller i skydd för eventuella vindar, och det finns tillgång till ström, då är det ett bra utgångsläge för en lyckad fest. Om du vill att bandet ska uppträda utomhus ska du kommunicera ingående om detta innan så att de vet vad de ska packa med i bilen.

Hur länge spelar ett band normalt?
Bandet spelar oftast 2x1 timmar, eller i 3x40 minuters set med 15-30 minuters paus mellan varje set. Tänk på att ni inte har tid att förbereda något under middagen! Bandet behöver ungefär 1 timme för att sätta upp utrustningen och kontrollera ljudet.

Vad kostar ett band?
Band varierar mycket i pris, men om du behöver ett 4 - manna band som ska uppträda i 2 timmar, får du räkna med ett pris som ligger mellan 12.000 och 25.000 kr.

Hur lång tid i förväg ska jag boka?
Vi råder dig att vara ute i god tid och börja din sökning tidigt. Om det är möjligt att hitta och kontakta ett band minst 6 månader innan festen ska gå av stapeln så är det idealiskt. Vi vill betona att vi naturligtvis hjälper dig om du är ute i sista minuten.

band

Hitta ditt festband

Använd dig av vår Gratis och ICKE-bindande match service
Börja här