Årets största musiknyhet om världens kanske största comeback

Att Abba är tillbaka är det väl ingen som kan ha missat. 39 år efter att Sveriges största musikband splittrades släpper de nu ett nytt album med hela tio låtar, och dessutom blir det digital konsert. Abba:s ”Voyage” kommer att landa i november i år.

2 låtar är släppta, och båda två seglade självklart in på Svensktoppen, i skrivandes stund ligger ‘’Don't Shut Me Down’’ på andra plats och ‘’I Still Have Faith In You’’ på tredje.

ABBA – bandet bakom musiken som erövrade hela världen
Det började lördagen den 6 april 1974 i den engelska kuststaden Brighton när de vann Eurovision Song Contest med "Waterloo" och därefter slungades Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad fullkomligt ut I världen. Under de kommande 8 åren var Abbas dominans I Europa ett faktum och samtidigt, på andra sidan Atlanten, fortsatte framgången med hits i USA. "Waterloo", "Take a Chance on Me" och "The Winner Takes It All " gick upp på Top 10-listan och med "Dancing Queen" blev  ABBA listetta i USA.

Europa och Nordamerika var inte de enda kontinenterna som upplevde ABBA-feber. I Australien hade de många listettor och konserterna där blev legendariska. Albumet ''The Best of ABBA'' är fortfarande ännu till denna dag, landets mest sålda album. ABBA hade flera listettor i Nya Zeeland, Zimbawe och Mexico och Japan.

Men 1982 var det hela över och gruppen upplöstes officiellt 1983 efter att båda äktenskapen brustit.

Trots att ABBA upphört att spela in eller turnera tillsammans fortsatte ändå deras musik att underhålla, fängsla och inspirera. ABBA är forfarande en framgångssaga. De oräkneliga hitsen har genom tiden blivit tidlösa legendariska klassiker som är lika populära idag som de var när de först kom ut på skiva – i vissa fall mer populära.

Världen efter comeback-beskedet: ”Thank you for the music Abba, och TACK för att ni räddar 2021”

Lika älskade då som nu – ABBA, Sveriges eller rättare sagt en av världens absolut mest framgångsrika och älskade popgrupper! Det omåttligt populära bandet har fått sina fans över hela världen att jubla, de har längtat och sett fram emot detta alldeles för länge. Äntligen, efter 39 år, har Agneta, Annifrid, Björn och Benny äntligen kommit ihop sig och låtit Abba återuppstå för att vi ska kunna dansa och sjunga med till alla dessa fantastiska låtar.

Abbas musik är otroligt populär på alla slags fester och de flesta coverband har utan tvekan deras mest kända låtar på sina repertoarer. Så ställ till med fest och boka ett band som kan spela alla era favoritlåtar och få upp alla gästerna på dansgolvet. Det finns nästan alltid någonting att glädjas åt som kan firas!

Hitta musik till festen