5 goda råd när ni ska boka band till ert bröllop

Att boka bröllopsband till er stora dag kan vara klurigt, det är ju så mycket man ska komma ihåg när man planerar sitt bröllop, och allt ska vara perfekt. Nedan följer 5 goda råd som kommer att vara er till stor hjälp när ni börjar söka efter det perfekta bandet till ert bröllop.

1. Boka i tid

Vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att vara ute i god tid när ni ska boka band till bröllop. De bästa banden kan ha inbokade datum ända upp till 2 år i framtiden. Det låter kanske som en lång tid, men om man tänker efter är det logiskt. Det är mycket som ska planeras inför ett bröllop och musiken är en av de allra viktigaste ingredienserna. Om inte den viktigaste. Bröllopsbandet ska stå för underhållningen denna stora dag, de ska bidra med glädje, sång och dans, och göra er bröllopsdag till den lyckligaste dagen i ert liv.

Sommaren är högsäsong för bröllop, hälften av alla Sveriges bröllop äger rum under juni, juli och augusti. Augusti är månaden då de flesta gifter sig, det är då de flesta kommer att behöva musik till sina bröllop. För att kunna garantera att ni får musiken ni drömmer om så råder vi er att sikta in er på att ha ert bröllopsband bokat och klart åtminstone 9-12 månader innan bröllopet ska gå av stapeln.

2. Utforska

Titta igenom bandens presentationssidor. Jämför de olika banden genom att lyssna på deras musik och titta på deras videor. Se vad andra kunder har för erfarenhet av bandet, genom att läsa deras recensioner. Ett band som har många postitiva recensioner från nöjda brudpar kommer garanterat att göra ert bröllop till ett minne för livet.

3. Stil och tema på ert bröllop

Om ni har bestämt stil och tema på ert bröllop är det lättare att veta vad för sorts band ni behöver. Innan ni börjar leta så fundera på vilken musik genre som ska känneteckna bandet som ska uppträda på ert bröllop. Det handlar om hur ni vill rama in ert bröllop. Bröllopsgäster är oftast av blandade åldrar och har olika musiksmaker, så de flesta band för bröllop är otroligt breda i sin musik och har ofta låtar från olika musik genrer på sin repertoar.

Naturligtvis behöver ni inte planera bröllopsmusiken i detalj, det är det våra bröllopsband är experter på. Lite vad för sorts känsla och estetik ni är ute efter att skapa på er bröllopsfest är det som kommer att göra det enklare när ni tittar igenom våra bröllopsband.

4. Bröllopets olika faser

När ni ska boka band till ert bröllop ska ni ha i åtanke att bröllopet består av olika faser.

Vigselceremoni

Oavsett om ni väljer en kyrklig eller borgerlig vigsel är det populärt med 1-2 solist låtar under vigselakten, brudpar brukar välja att rama in ceremonin med romantiska låtar som betyder mycket för båda. Ett bröllopsband brukar ofta ha ett perfekt upplägg med solosång, med eller utan ackompanjemang, för detta.

Middagen

Ett bröllopsband spelar stämningsfull musik då ni och era gäster njuter av fantastisk mat och alla fina ord som sägs under middagen.

Festen

Dans, dans, och åter dans.

5. Lokala band

Att boka ett lokalt band har många fördelar:

  • Ni sparar in pengar på resekostnader. Att resa över hela Sverige för att spela på ert bröllop är något som bandet naturligtvis måste ta betalt för. Så, ju närmare desto bättre.
  • Chanserna är stora att bandet har uppträtt på spelplatsen innan, och vet hur det fungerar både med plats och ljud, och kan därför ge sitt bästa.
  • En kort resa innebär att alla medlemmar anländer till bröllopet utvilade och energiska, ingen är trött efter resandet.
  • Om bröllopsbandet är ett lokalt band kan ni vara säkra på att de kommer i tid. Ingen trafik eller andra förseningar kommer att vara något hinder i vägen.

Band till bröllop erbjuder oftast paketlösningar under hela dagen, från vigsel och mingel till dans långt in på natten. Ta tillfället i akt och uttryck era känslor genom musiken på denna stora dag, och gör ert bröllop till en succé och ett ett minne för livet, inte bara för er utan även för alla era gäster.

Hitta band till ert bröllop