Dansband till fest

Finns det något svenskare än dansbandsmusik?

Radioprogrammet Svensktoppen var den viktigaste plattformen och språkröret för svensktoppsmusik, då denna musik fick sitt uppsving på 70-talet, och orden dansband och dansbandsmusik myntades. Välkända och mindre kända dansband turnerade i folkparker och uppträdde på dansbanor runt om i Sverige och fick hela svenska folket att dansa pardans.

Dansbandmusiken spreds till våra grannländer och idag är dansbandsmusik något av en folkrörelse som förenar älskare av dansband och dess musik i hela Norden. ’’Catchy ’’pigga melodier, glada, mysiga toner, och lite kärlekssorg, dansbandsmusik får en att må bra helt enkelt, utan pretentioner.

Det finns många som hävdar att dansbandsmusik som genre inte existerar, utan att dansband är band som spelar låtar ur olika genrer från populärmusiken. Men försök att säga det till alla tusentals dansbandsälskare runt om i Sverige, och till alla de fantastiska dansband till fest som bjuder upp till dans med sin bugg och foxtrot. Dansbandsmusik är en folkrörelse, ett helhetskoncept som blivit något av en kult.

Dansband till fest spelar allt från tidlösa klassiker till nyare låtar. Swing, schlager och country, och ibland även gammaldans, jazz och rock, listan över musik som ett dansband kan spela är lång.

Dansband till fest är det ultimata valet när du vill ha musik som kommer från hjärtat, och ett dansband är en garanti för att få upp alla gästerna på dansgolvet.

Man brukar tala om två kategorier av dansband:

  • Moget dansband
  • Modernt dansband

Ett moget dansband är en ädre form av dansband som kännetecknas av ett långsammare tempo och som vanligtvis spelar covers på låtar från 1950-och 1960-talet.

De moderna dansbanden står i kontrast till de mogna dansbanden och har en nymodig stil och spelar tidsenliga låtar. Tempot är högre, med influenser från samtida popmusik.

De flesta dansband till fest spelar dock både och.

Listan på kända svenska dansband är lång, och dansbandsdrottningarna otaliga.

Om du planerar en fest och funderar på att boka ett dansband har du hittat rätt. Oavsett om du behöver ett dansband till en privat fest eller ett större evenemang på t.ex. en båt eller i en park, eller annat ställe, så finns det perfekta dansbandet här.

På 123festmusik har vi många duktiga dansband som spelar på alla olika sorts event, och de är redo och sugna på att komma ut och spela, och ge er en oförglömlig fest med sina fina låtrepertoarer.

Hitta dansband till din fest