DJ till bröllop

Då är det inte långt kvar till den stora dagen - datumet för ditt bröllop börjar närma sig och du och din partner söker en skicklig DJ som kan få upp alla era gäster på dansgolvet - du har hittat till rätt sida!

Vi på 123festmusik har hjälpt tusentals bröllopspar att hitta skickliga DJs till sina bröllopsfester. För att det ska vara smidigare för dig att hitta vad du behöver har vi sammanställt en guide där vi täcker allt som du vill och bör veta innan du bokar. Fortsätt läs!

Olika typer av DJs

När du föreställer dig en DJ har du kanske en specifik bild och tänker att alla är mer eller mindre lika, men så är det inte. Det finns faktiskt olika typer av DJs – DJs som har en bred repertoar och spelar lite av varje från olika musikgenrer och olika tidsperioder – och DJs som har specialiserat sig inom en genre eller typ av musik och har det som nisch . Oavsett vad du letar efter så har vi någon som passar till din bröllopsfest.

Konventionella DJs

Dessa är Djs som har en bred repertoar av låtar för att kunna tillfredsställa alla bröllopsgästers musiksmak. Det innebär en blandning av klassiska pop-och rocklåtar, samt de mest populära ’’singalong-låtarna ‘’ som är ett måste på ett bröllop.

DJ live

DJ live inkluderar en eller 2 musiker i sina set—vanligtvis en saxofonist eller en trumslagare. En live DJ är perfekt om du letar efter något med lite mer spänning och om du från början tvekade mellan band och DJ.

Tveka inte att fråga, många kan erbjuda både och.

Disco-Soul-och Funk DJ

Dessa DJs är experter och kommer att få gästerna att trängas på dansgolvet. De fokuserar på 80-talets bästa hits - diskotek till bröllop är verkligen deras grej.

Vintage DJ

Om du inte är så angelägen om att lyssna på hits som är från din tid, eller om du kanske vill vandra längs memory lane lite längre tillbaka i tiden, då kan du överväga att boka en vintage DJ. Dessa DJ blandar de bästa jazzlåtarna från 20-talet med andra gamla godingarna från en svunnen tid, för att hålla både gamla och unga svängande hela natten.

Världsmusik DJ

Önskar du Afrobeats, Latin eller Indisk bröllopsmusik? Då ska du boka en DJ som har inriktat sig på världsmusik!

Ska jag boka en DJ till mitt bröllop?

Levande musik är höjdpunkten på alla bröllopsfester, speciellt nu när musik är så lättillgänglig via diverse streaming-plattformar. Att boka levande musik till ditt bröllop är ett säkert sätt att tillföra det där extra som garanterar att ditt bröllop blir ett minne för livet, oavsett om det är musik till din mottagning, ceremoni i kyrkan, eller till bröllopsfesten.

Vilket är det bästa valet, ett band eller en DJ till mitt bröllop?

DJ är ett billigare alternativ till ett band, så om du vill spara på kostnader kan en DJ till ditt bröllop vara ett bra alternativ för dig.

DJ som ett tillskott till bandet: om du redan har bokat ett band kan du låta en DJ ta över när bandet spelat färdigt. Vissa band kommer också att erbjuda denna tjänst.

Behöver jag tänka på utrustning?

En av de bästa faktorerna med att välja en DJ, eller en DJ med instrument, är att det inte krävs lika mycket teknik som när du bokar ett band. De flesta DJs kommer med sin utrustning-ljudsystem, mikrofoner, och i många fall discobelysning. Kvaliteten på ljud-och ljusutrustning varierar naturligtvis från DJ till DJ, och deras erfarenhet återspeglas i deras pris.

Hur mycket utrymme behöver en bröllops-DJ?

En bröllops-DJ med utrustning behöver vanligtvis inte mer än 2m x 3m, och en DJ med instrument någon meter extra för varje musiker.

Diskutera med din DJ om det är något extra denne behöver. Elektrisk utrustning, ström, ljus etc. på platsen för bröllopet är sådant som en skicklig DJ kommer att överlägga med dig.

Behöver jag bjuda min bröllops-DJ på mat?

Något att dricka är ett måste och något att äta är alltid välkommet. En riktig måltid är dock inte alltid nödvändig om din fest inte hålls vid middagstid.

Kan en bröllops-DJ spela utomhus?

Ja, så länge vädret är tillräckligt varmt och det finns lä för vinden. Ström ska naturligtvis också vara tillgänglig.

Hur länge spelar en DJ?

Vanligtvis i 2-3 timmar. De kan kan dock ofta utföra spelningar som varar mycket längre. Det är bara att komma överens med dem i förväg!

Behöver jag tillhandahålla parkering?

En DJ måste kunna lasta av sin utrustning, så om det inte finns någon parkering nära ingången måste det åtminstone finnas möjlighet till att stanna och lassa ur, och sen flytta bilen.

Hur lång tid behöver en DJ för installation och ljudkontroll?

Detta tar ungefär 45 minuter till en timme och inkluderar uppsättning av utrustning, ljudkontroll och uppvärmning på plats. Föreslå att din DJ kommer i god tid så att du undviker en massa riggande av utrustning just när dina gäster njuter av sin välkomstdrink.

Kan vi önska låtar?

Till skillnad från levande musiker som måste öva in låtarna de ska spela i förväg, kan din DJ spela vilken låt du än ber dem om. Du kan välja och önska dina favoritlåtar för att skräddarsy din upplevelse efter dina behov. Vi rekommenderar dock att du skickar en lista till din DJ med de låtar du absolut vill att hen ska spela. Det är också populärt att be sina gäster rekommendera en favoritlåt.

Hur lång tid i förväg bör jag boka?

Vi rekommenderar att du bokar så snart som möjligt. På hektiska datum runt jul och nyår, och helger under sommarsäsongen, som är den mest populära för bröllop, brukar DJs vara bokade upp till ett år i förväg.

Hitta DJ till bröllop