Festa med musik

När viruset gjorde sitt intåg i mars 2020 försökte vi få en uppfattning om alla schemalagda spelningar, inställda bröllopsfester, födelsedagar och andra evenemang som hade påverkats av utbrottet. När situationen under de följande dagarna förvärrades blev vi på det klara med att det inte var någon mening med att föra protokoll. Vi svängde snabbt och försökte hålla koll på de fester som fortfarande såg ut att bli av, men det visade sig snabbt att även detta var meningslöst. Alla evenemang ställdes in.

123Festmusiks musiker, DJs och band var tvungna att se sig om efter andra utvägar, och en del hade det kämpigare än andra. Så som det alltid är i livet. Vi bestämde oss för att utveckla och optimera oss under denna period, så att vi kunde finnas här nu, bättre och starkare än förr. Så att alla ska kunna festa med fantastisk musik.

Med Folkhälsomyndighetens riktlinjer på plats för att begränsa spridningen av viruset – regler och lagar som både skärptes och utökades i snabb takt och efter hand – började alla vänja sig vid en ny verklighet. Vi började prata om "det nya normala", och många förutspådde att detta ’’nya normala’’ var ett tillstånd som vi skulle få leva med i framtiden. Andra rös bara vid tanken på att detta skulle vara hur våra liv nu skulle se ut.

Kanske är det så att världen och vi aldrig kommer att bli som förr. Det fanns en tid före viruset, och det finns en tid efter viruset. Vad betyder det egentligen?

Det betyder helt enkelt att alla vi som lever nu, unga och gamla, aldrig har varit med om något liknande. Vi har aldrig varit med om en pandemi som slår så hårt, som inkluderar alla, och som skördar så många liv. Vi har alltid trott att ’’sånt händer inte oss’’. Det är precis som med allt annat i livet, om det inte drabbar oss eller de som står oss nära så finns det inte på riktigt. Eller jo, det finns kanske men det gör inte riktigt ont.

Så det fanns en tid innan, och en tid efter. Så är det för oss alla.

Förhoppningsvis tar vi med oss våra erfarenheter in i ’’efter’’ och förhoppningsvis har vi blivit ödmjukare, klokare och bättre på att prioritera. Bättre på att inte ta allting för givet.

Vi är kanske inte riktigt där än, i "efter", men vi är på god väg. Vaccineringen har kommit en bra bit på väg, och länder börjar öppna upp. Vi har lämnat vintern bakom oss och välkomnar våren. Förfrågningar på band, solomusiker och DJs till fester stiger och vi börjar planera alla fester som vi inte har kunnat ha under det gångna året. Det blir MÅNGA FESTER SAMMANLAGT.

Under året som gått har vi alla varit i behov av någon sorts ’’terapi’’. Något som kunde få oss på andra tankar, något som fick oss att må bättre, något vi kunde fly till. Jag tror att jag talar för majoriteten av oss när jag påstår att musiken har varit det som de flesta av oss har tagit tillflykt till det senaste året, det har nog aldrig lyssnats så mycket på musik förr. MEN, vi har lyssnat i en ofrivillig ensamhet och nu vill vi dela med oss. Nu vill vi lyssna tillsammans, och snart KAN vi njuta av musik tillsammans. Det går åt rätt håll. Vi kan börja planera både födelsedagar som har gått, och födelsedagar som kommer, och äntligen kan vi börja tro på att bröllopet som vi var tvungna att skjuta upp kommer att bli verklighet.

Vi kan äntligen planera fester för att fira - ATT VI KAN FESTA!

Hitta musik till festen