Klimatsmarta bröllop med lokala band

Ditt bröllop är tänkt att vara den största dagen i ditt liv, men med ett berg av kastade pappersvaror, plastprodukter, överflödig mat som slängs och blommor som dumpas i soporna kan det också vara en av de mest slösaktiga. Vi föreslår inte att du ska skippa festen eller avstå från alla underbara detaljer, men om du är miljömedveten och vill minska ditt bröllops påverkan på miljön finns det många små förändringar du kan göra som betyder mycket.

Att satsa på ett Ecobröllop när du ska gifta dig innebär klimatsmarta lösningar som är vänliga både för miljön och för din plånbok. Är du en person som i din vardag bryr dig mycket om klimatet och försöker göra allt i din makt för att minska din egen klimatpåverkan, ja då kan du föregå med gott exempel och satsa på ett Ecobröllop. Det finns inget mer fantastiskt än att kunna påverka din familj och dina vänner genom ett etiskt och grönt val av bröllop.

Att planera ett miljövänligt bröllop behöver inte nödvändigtvis vara svårare eller dyrare än att planera ett mindre klimatanpassat event. Nuförtiden finns många hållbara bröllopsidéer och rikligt med miljövänliga bröllopsdekorationer och grönare alternativ för catering, inbjudningar etc.

För en mer hållbar bröllopsfest har vi sammanställt 10 miljövänliga bröllopsidéer som kommer att inspirera dig till att göra nytta för miljön på samma gång som du njuter av den bästa dagen i ditt liv.

1. Välj ringar med omtanke

Undersök ursprunget innan du investerar dina pengar i en ädelsten. Tänk Leonardo di Caprio i “Blood Diamond’’, du vill inte avsiktligt ha hjälpt till med att finansiera ett inbördeskrig. Skämt åsido, du kan naturligtvis aldrig vara helt säker, men du kan göra ett mer etiskt val. Överväg att återanvända eller återvinna ett retrosmycke till en underbar, unik och miljövänlig ring.

2. Återvinn

Det är lättare än någonsin att hitta inbjudningskort som är tryckta på miljövänligt, återvunnet papper. Är du kreativ och vill ha något alldeles speciellt finns det alternativa material som tyg, läder och trä.

3. Välgörenhet som gåva

Överväg att önska dig välgörenhet istället för materiella gåvor. Upprätta ett register med välgörenhetsorganisationer och låt dina gäster donera till sådant som ligger dig nära om hjärtat och som fokuserar på miljön.

4. Miljövänlig plats

Det enklaste sättet att ha ett miljövänligt bröllop och minska ditt koldioxidavtryck är att välja en ceremoni- och mottagningsplats som tar hållbarhet på allvar. Du kan också välja att ha ditt bröllop utomhus, det finns inget underbarare sätt att vara ett med naturen på din bröllopsdag: en grönskande skog, böljande kullar eller en vit sandstrand är alla fantastiska ställen att säga "JA" till din älskade på.

5. Medvetna blomsterarrangemang

Stora blomsterarrangemang är populära på bröllop och det råder ingen tvekan om att blommor är vackra. Men färska blommor är inte bra för miljön. Dock finns det fantastiska alternativ till bröllop - du behöver inte nödvändigtvis helt avstå från blommorna. Överväg krukväxter, som orkidéer eller sprayrosor, eller andra växter, inklusive örter, och till och med träd, som du och dina gäster kan ta med er hem efter bröllopet och omplantera i trädgården eller på uteplatsen. Om du väljer snittblommor, välj lokalt odlade säsongsblommor.

6. Skänk bort dekoren

Tänk inte ens tanken att kasta bort kvarvarande dekor och inredningsdetaljer. Det finns många sätt att återanvända, återvinna eller skänka bort dekorationerna man har använt till sitt miljövänliga bröllop. Blommor är stort. Det finns organisationer som kommer och hämtar dina blomsterarrangemang och donerar dem till lokala sjukhus, äldreboende och härbärge för hemlösa. Du kan också ge bort saker till servicepersonal, familj eller gäster så att inget går till spillo. Speglar, skyltar, lyktor och annan dekor kan du lämna in till en lokal secondhand affär, om det inte är någon från bröllopet som vill ta dem med hem till sig d.v.s. På så vis blir någon annan lycklig ägare till dessa föremål och de får nytt liv.

7. Välj hållbar mat

Mat är ett hett och omdebatterat ämne i de miljövänliga bröllopsdiskussionerna. Leta efter cateringfirmor som fokuserar på lokalproducerade, hållbara och säsongsbetonade rätter. Ställ frågor om jordbrukarna de arbetar med och var de köper sina skaldjur eller sitt kött ifrån. Ju mer lokalt, desto mindre är koldioxidavtrycket från långväga sjöfart. Om möjligt, för ett minskat klimatavtryck och utan att offra smak, överväg att servera en helt vegetarisk måltid. Vegetariska måltider förbrukar färre resurser vid producering, och inget djur blir skadat i processen. Detsamma gäller vin. Leta efter naturliga, organiska tappningar för att stödja miljömedvetna producenter.

8. Minska matavfallet

Alla stora event har ett överflöd av matrester, för att inte tala om resterna vid buffémiddagar. All denna mat kastas i papperskorgen och hamnar i soporna. Välj portionstallrikar för att undvika överflödig mat. Om du bestämmer dig för en buffé så prata med din cateringfirma om vilka möjligheter det finns att spara rester. Om reglerna tillåter kan du skänka överflödig mat till en lokal matbank eller till något härbärge för hemlösa, men eftersom det finns regler och lagar för detta så se till att få information så att förpackning och allt annat går rätt till.

9. Hyr istället för att köpa

Allt för engångsbruk är inte bra för miljön, så kolla in webbplatser som är inriktade på att hyra ut inredning och utrustning till bröllop. Avstå från plasttallrikar och engångsfat till förmån för hyrt porslin och stengods - det ser också mer elegant ut. Istället för pappersservetter, hyr linneservetter, dukar och löpare. Om du bokar lokal eller annan plats för ditt bröllop brukar detta ofta vara inkluderat i priset.

10. Skräpa inte ner

Det kan verka som en bagatell, men att kasta ris eller pappersbitar på kyrkans gräsmatta är inte det mest miljömedvetna sättet för gästerna att fira er vigsel på. Det finns alternativ som är minst lika vackra, och som inte orsakar skada på det lokala ekosystemet. Lavendel, rosenblad, färska örter och en blandning av mikroblommor är biologiskt nedbrytbara och fantastiskt och färgglatt till brudparets utgång.

Sist men inte minst - den absolut viktigaste ingrediensen på ditt bröllop och det som garanterar att din bröllopsfest blir en succé och en dag att minnas för all tid framåt - MUSIKEN. Välj bland våra skickliga, lokala band, solomusiker och DJs som alla är redo att göra ert bröllop till en succé, och njut med gott samvete av den bästa dagen i ert liv!

Hitta lokala band till ditt bröllop