Musik till konfirmation

En konfirmands värsta mardröm är den där pinsamma tillställningen som föräldrarna har planerat och bjudit in i princip alla de känner till. Detta är INTE en tonårings önskan, det är föräldrarna som bara gör som de flesta andra föräldrar alltid har gjort, ordnar en pinsam fest som konfirmanden helst av allt vill slippa. Vi är alltså införstådda med att detta inte är något som en konfirmand önskar sig.

Alla föräldrar är pinsamma ibland och utsätter sina barn för genanta situationer, vare sig de är medvetna om det eller inte. Föräldrar brukar antingen säga eller göra något förargligt framför tonåringens vänner, som plötsligt skruvar på sig eller himlar med ögonen.

En överraskning som konfirmanden inte vill gå miste om

Upp till bevis att du är en cool förälder!

Du vill inte vara den som skapar pinsamma situationer eller skämmer ut ditt barn inför andra, utan istället vill du vara lyhörd inför ditt barns behov. Du vill vara en sån förälder som är kapabel att överraska med något kul och spännande som konfirmanden verkligen uppskattar.

Du har alltså chansen att bli superpopulär i ditt barns och vännernas ögon. Cool, omtänksam och gillad, det är en chans som du inte vill missa. Överraska konfirmanden med en musikalisk upplevelse.

Så blir du en cool förälder till konfirmationen

Konstigt nog är det inte många föräldrar som bokar musik till sina konfirmander, det är som sagt inte så vanligt eller utbrett att planera en tillställning med musik när ens barn konfirmerar sig.

Faktum är att vi alla lyssnar på musik. Tonåren är en period när man faktiskt lyssnar otroligt mycket på musik, både ensam på sitt rum och med vänner. Det är en fas i livet när man är mottaglig för och inspireras av olika slags musik beroende på vilka kretsar man umgås i och vem som är ens nära vänner. Tonåren är en tid då man börjar bestämma sig för vad för sorts musik genre man kommer att föredra i framtiden.

Tonåringar kan lyssna till samma låt om och om igen, och driva både föräldrar och andra i sin omgivningen till vansinne, Det är här du som förälder kommer in i bilden, när det gäller att boka musik till konfirmationen.

Välj favoritlåten

Säkert har ditt barn som nu ska bli konfirmand en favoritlåt. Överraska med något personligt som är allt annat än pinsamt. Låt en musiker komma och spela och sjunga på konfirmationsfesten.

Vi föreslår att du tar reda på vilka låtar som är ditt barns favoriter, om du inte redan vet det, och så bokar du en av alla våra musiker som kan spelar dessa låtarna på konfirmationen.

Du kan alltid be musikern att spela låtarna som du vet är ditt barns favoriter, detta är något som alla artister gladeligen uppskattar. På så vis kan musikern fokusera lite extra och öva på de låtarna i förväg, speciellt om det är låtar som musikern i vanliga fall inte brukar spela.

Det är en ära för en musiker att få komma och spela musik på en konfirmation. Denna personliga gåva som du ger till ditt barn i konfirmationspresent är något som en musiker kan känna sig stolt över att få vara med och framföra.

Vem ska uppträda på konfirmationen?

Nu när ditt barn ska konfirmeras och du ska välja musik, kan du ha följande typer av musiker som utgångspunkt:

  • Pianist – försäkra dig om att det finns ett piano på plats. Det brukar inte vara ett alternativ att pianisten själv tar med sitt instrument, det kostar naturligtvis extra i så fall.
  • Sånggrupp som uppträder a capella erbjuder ofta något speciellt, något utöver det vanliga.
  • En sångare med gitarr brukar vara det mest självklara alternativet,med en gitarr och en röst kan man framföra i stort sett alla låtar.
Hitta musik till konfirmation här