Sångare till fest

Är det någon som inte skulle kunna tänka sig en sångare/sångerska till fest, som sjunger som en näktergal och gör festen helt fantastisk?

Funderar du på att boka en sångare till fest eller att boka en bröllopssångare?

123festmusik är hem till flera hundra mångsidiga sångare/sångerskor, och vi har hjälpt många kunder med att hitta och boka eftersökta sångare till sina evenemang och bröllop.

Vilken sångare/sångerska ska du välja?
Röstläget, stämman, är ett variationsrikt instrument, vilket betyder att du har möjlighet att hyra en sångare/sångerska som kan sjunga alla olika slags musik genrer. De flesta sångare/sångerskor har dock en speciell musikgenre som specialitet , så vi råder dig bestämt att boka en som är expert på, och bemästrar den genren som du har i åtanke.

Om du letar efter en jazzsångare/sångerska, ska du välja någon med bakgrund och erfarenhet av jazz, och som sjunger jazz naturligt och obesvärat, snarare än en sångare/sångerska med klassisk bakgrund, som kanske inte har så stor kompetens när det kommer till jazz.

Alternativet är att du önskar en blandning av olika stilar och musik typer, och då ska du välja en mer allsidig sångare/sångerska som kan framföra en mer omfattande blandning av musikstilar. Många sångare/sångerskor har till exempel en setlista med poplåtar som repertoar, efterföljt av ett annat set med jazz-eller rocklåtar.

De populäraste genrerna bland sångare/sångerska som bokas av 123festmusik kunder är:

 • Pop
 • Jazz
 • Klassiskt
 • Folk
 • Tribute Acts
Se till att titta på videor och lyssna på sångarens/sångerskans ljudfiler på dennes presentationssidor så att du är säker på att du bokar den som passar bäst till ditt evenemang. Om du vill boka en swing-eller jazz sångare/sångerska, men har fastnat för någon som bara har ljudfiler med poplåtar på sin presentationssida, ta då upp detta med sångaren/sångerskan när ni kommunicerar med varandra. Ta reda på om sångaren/sångerskan är bekväm med och kan bemästra andra genrer. Det är viktigt att du inte bokar vem som helst till din fest, utan att du bokar den perfekta sångaren/sångerskan som passar till just din fest.

Hur lång tid i förväg ska jag boka?
Vi rekommenderar att boka så tidigt som möjligt, speciellt om du har specifika musik förfrågningar och krav. Vi på 123festmusik får ofta in sista minuten förfrågningar och kan naturligtvis hitta en artist med kort varsel till dig.

Hur mycket kostar det att boka en sångare/sångerska till fest?
I allmänhet ska du räkna med att betala mellan 2.000 och 5.000 kr för en fest sångare/sångerska som framför ett set på 45 minuter, men det finns såklart olika faktorer som påverkar vad det kostar att hyra en sångare/sångerska. Nedan följer en lista på saker som du ska vara uppmärksam på:
 • Års erfarenhet
 • Efterfrågan – populära sångare/sångerska kräver en högre budget
 • Geografiskt avstånd mellan sångaren och platsen för ditt event
 • Om du vill att sångaren ska öva in nya sånger
För en privat tillställning eller bröllop bör du som regel räkna med att betala:
 • 1.900 till 2500 kr för en bra fest sångare/sångerska (kanske en amatör som uppträder på helger)
 • 2.500 till 4.000 kr för en utmärkt, professionell sångare/sångerska
 • 4.000 till 6.000 kr för en sångare/sångerska på elitnivå, som är mycket eftersökt
For barer, pubar och värdshus, en fredag – eller lördag kväll bör du räkna med att få betala:
 • 1.500 till 2000 kr för en bra sångare/sångerska
 • 2.000 till 3.500 kr för en utmärkt sångare/sångerska
Om du bokar sångaren på vecko-eller månadsbasis, kan de sänka priset till dig.

Ska jag betala resekostnader?
Om sångaren finns utanför ditt lokalområde kan det vara nödvändigt att du tar andra omkostnader med i beräkningen. De flesta fest sångare/sångerskor tar inte ut några extra kostnader om de bor inom 25 km. Vi har artister i hela vårt avlånga land, så vi kan oftast hitta någon tillgänglig nära dig.

Standardpriset är 2,5 kronor per km, så om sångaren/sångerska har en resväg på 5 mil, enkel tur, så blir det ytterligare 250 kronor sammanlagt tur och retur. Märk väl att detta belopp är en grov uppskattning

Lycka till med att hitta den perfekta sångaren till festen.

mic

Hitta sångare till fest

Använd dig av vår Gratis och ICKE-bindande match service
Börja här