Vad kostar musik till festen?

Hur mycket det egentligen kostar att boka musik till en fest är en av de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Frågan är berättigad eftersom priserna kan variera mellan 500-30.000, beroende på diverse faktorer.

Vi har gjort en liten guide till dig så att du kan få en uppfattning om priser på musik. Pris och kvalitet går som bekant hand i hand, så det viktigaste är att du först och främst tänker över vilken budget du har till musiken.

Här nedan kan du se på ett ungefär vilka priser du kan förvänta dig. Tänk på att detta är en riktlinje som du kan ha som utgångspunkt när du börjar ditt sökande, och att du naturligtvis förhandlar med artisten vid er första kontakt. Dessa priser är ungefärliga för en fest.

Priser på musik:

  • DJ: SEK 2.000 - 7.000
  • Solomusiker: SEK 1.500 - 6.500
  • Duo: SEK 6.000 - 11.000
  • Band: SEK 8.000 - 20.000
  • Orkester: SEK 12.000 - 30.000
  • Sånggrupp: Kr. 5.000 – 9.000
Särskilt goda råd
Om du blir fullkomligt tagen av den första artisten som du stöter på, så gå på känsla och boka. Ett gott råd är dock att titta igenom flera presentationssidor och jämföra olika artister, så att du är på den säkra sidan när du bokar.

Se videor och lyssna på musiken
Gå igenom allt material, det du ser och hör är det du får.

Recensioner
Läs artisternas recensioner, kunders ord som har upplevt artisterna väger tungt.

Presentationer
Läs artisternas egna presentationstexter, en passionerad och välskriven text betyder ofta att man brinner för sitt jobb. Det är alltså inte bara spelningarnas kvantitet som räknas, utan kvaliteten på uppträdanden

Kommunikation
Kommunicera med artisten. Tveka inte, utan fråga om all du undrar över. Hur stor plats behöver de? Kan de spela alla dina favoritlåtar? Detta kommer naturligtvis våra artister att informera dig om, men vi vill betona att ingen fråga är fel. Det är din fest och du och dina gäster ska få en underbar upplevelse! Lycka till med din bokning av musik på 123festmusik.

pris

Hitta festmusik

Använd dig av vår Gratis och ICKE-bindande match service
Börja här