Sören Strid – Entertainern till din fest

Sören är en av de absolut första artisterna som registrerade sig då vi lanserade vår platttform i Sverige, på den tiden då 123festmusik fortfarande tog babysteg. Han är en fantastisk, flexibel underhållare, en ENTERTAINER i ordets rätta bemärkelse, och kan bokas både solo och som band.

Om Sören har självaste Teddybjörnen Fredrikssons pappa sagt så här:

- "Jag har vid ett flertal tillfällen haft Sören Strid som medmusikant på scen. Som ensam underhållare är han mycket skicklig på att skapa stämning hos publiken. Förutom att han hanterar flera instrument har han en god portion humor och lockar publiken lätt till skratt när det behövs. Han är en stor underhållare och jag rekommenderar honom varmt till både större och mer intima fester."

Med vänliga hälsningar – Lasse Berghagen

Så det så.

Sören berättar för 123festmusik.

- "Min musikaliska bana startade redan som 10-åring då jag började spela dragspel. Året var 1980, och jag var ganska ensam om det på den tiden. Jag tillbringade mycket tid i min mormor och morfars trygga miljö, och de älskade dragspelsmusik. De sponsrade mig med inköp av mina första dragspel. Gitarren och rock - och popmusiken kom in i mitt liv 10 år senare.

Passionen för dragspel ledde till att jag 5 år senare, 1985, vann en silvermedalj i svenska mästerskapen på dragspel.

Åren 1989-1991 turnerade jag med ett dansband/coverband i hela Sverige och Norge. Så småningom skapade jag ett eget koncept som trubadur och underhållare, som jag uppträdde med åren 1992 till 1997.

Idag lirar jag mest pop, rock samt schlager för en bred publik. Dragspelet finns med som ett mingelinstrument vid fördrink på bröllopsfester. Resten av partykvällen används oftast både akustisk och elgitarr, och min kollega lirar piano och keyboard."

Jag frågar Sören om han kan leva på sin musik.

- "Ja, sedan 2006 så lever jag helt och hållet på sin musik, både som turnerande entertainer med middagsunderhållning, standup-music-show, musik-quiz, oktoberfester, samt afterski-underhållning. Jag uppträder både som soloartist och tillsammans med andra kollegor, oftast som duo."

Sören var även under åren 2010 -2016 kryssningsvärd på Tallink Silja line till Estland och jobbade även med Silja lines mässor runtom i Sverige.

Vilka artister har inspirerat dig? undrar jag.

- "I början på min karriär inspirerades jag av Frosini, Roland Cedermark och Lars Ek, som alla var min uppväxts förebilder inom dragspelsmusiken. Senare, när jag började spela mer på heltid, kom artister som Robbie Williams och Elton John att betyda otroligt mycket för mig."

Vilken låt skulle du vilja ha varit med och skrivit?

- "Tänk att få ha skrivit låten 'Let me entertain you'!"

Har du någon värdelös talang?

- "Haha, njae jag är ganska bra på att lira Flipperspel samt att stå i bilkö utan att bli irriterad."

Hrmmm, jag skulle vilja påstå att inget av detta är värdelösa talanger ...

Är det något du brinner för förutom ditt jobb?

- "Jag älskar att underhålla en publik, det är både mitt jobb och min stora hobby. Annars brinner jag för att lära mig om kropp och hälsa, psykologi. Jag lyssnar ofta på föreläsningar om detta."

Vilken är din drömkonsert?

- "Jag har faktiskt inte varit på så många konserter, men om jag fick välja så skulle jag vilja vara med på någon kyrkokonsert i en lokal kyrka i Nashville typ!"

Vilket band skulle du vilja ha varit förband till?

- "AC/DC eller Metallica."

Hur går det nu ihop tänker ni kanske...Dragspel och rock? Jo, det går alldeles utmärkt, Sören är faktiskt en av få som lirar hårdrock på dragspel. I sin show har han ett alias som heter Erkki Mättisalo. Erkki är finsk hårdrocksdragspelare som brukar dyka upp i showen under ca 5 smått galna minuter och riva av ett hårdrocksmedley på dragspel. Det räcker för att minnas honom resten av livet.

Tack Sören och Erkki, med er blir det definitivt aldrig tråkigt.

Besök artistens profil här