The Merit

The Merit

Hemstad: Falun/Borlänge Pris: 7000 SEK
Svarar: 100% Svarar inom: 1-2 timmar

Indierock, fusionpop, rock, pop, progrock

The Merit är bandet som med sin fantastiska indierock och fusionpop trollbundit sin publik genom att sammanväva det finstämda med det explosiva - en utflykt bland harmonier och känslor med en vision för en bättre värld.

I skymningen samlades några vilsna själar i ett skjul i det som tidigare kallats Falun. De var alla djupt oroade av det illavarslande sken som skymtade i fjärran. Alla var de sedan tidig ålder förtrollade av musikens kraft. De plockade upp sina instrument och skarpaste pennor och började karva fram något som skulle bli starten på en alldeles unik glödande ljudbild - en kraft att räkna med. Det var The Merit.

Bandet har hela tiden strävat efter att nå nya höjder genom musiken, vilket tidigt efter dess bildande 2014 gav dem en hedersam plats på Peace & Love-festivalen. Två singlar och en EP har de hunnit släppa därefter. När det var dags för release av musikvideon till låten Goodbye...one second time från ovan nämnda EP, ville bandet samtidigt passa på att belysa några av sina hjärtefrågor; miljö, hållbarhet och psykisk ohälsa. Detta resulterade i evenemanget “Tänk om”. Parallellt med de inledande inspelningarna av bandets första fullängdsalbum inleddes kort därefter ett turnésamarbete med singer-songwriter Erika Blackbird vilket lett till ett flitigt turnérande i Sverige. 2019 väntar fortsatt samarbete med Erika, turné i Tyskland och Sverige och flera singelsläpp, samt arbete med att slutföra kommande album.
Kontakta artisten här

Det är gratis att kontakta artisten, och du får inte fler mejl från oss!

SE VÅR VIDEO
“Artisten har inte laddat upp någon video än.Lyssna till låt-repertoaren istället.”
FESTBANDETS REPERTOAR