The Merit Falun/Borlänge

Indierock, fusionpop, rock, pop, progrock

Westküste Tiroler Kapelle Göteborg

Ett härligt tyrolerband!

Bjud upp till pardans

Folkmusik är musik som utvecklats bland människor i alla tider. Det är musik som ägs av alla och av ingen, musik som kommer ur traditioner, erfarenheter och hundratals år av liv. Det vi menar med folkmusik i Sverige kallas ofta för traditional music på engelska, eller världsmusik.

Genom tiderna har ordet stått för diverse olika musikstilar, men idag tänker vi svenskar mest på spelmansmusik. Modern folkmusik kan experimentera med många olika slags instrument, men så länge det finns något i musiken som påminner om ursprunget brukar man ändå kalla det folkmusik. Folkmusik som har tydliga drag av rockmusik kallas ofta folkrock.

Boka folkmusik här

Låt något av våra folkmusikband, duo eller soloartist framföra musikens olika dialekter på er fest, högtid eller middagsbjudning. Imponera med ett tradionellt bröllop där pardans och ringdans till vackra toner av fiol dragspel och nyckelharpa skapar magi och oförglömliga ögonblick. Låt vackra traditionella toner ljuda under ceremonin i kyrkan.

Ge oss lite information om din fest och vilken sorts musik du önskar och vi matchar dig med det perfekta bandet. Innan du bokar kan du jämföra de olika musikerna genom att lyssna på deras musik, se deras videor och läsa recensioner de fått av andra kunder. Vår tjänst är enkel och smidig att använda, och det är naturligtvis gratis och icke-bindande.

Ta emot anbud på folkmusik band